airconditioning

Tevens kunt u ook bij ons terecht voor

onderhoud aan uw systemen.


3 redenen waarom u uw airco goed moet onderhouden.

U heeft thuis of op het werk een airconditioning. Heerlijk met deze warme dagen! Wist u dat u het meest optimaal van uw airco profiteert wanneer u deze goed laat onderhouden en jaarlijks even checkt. We hebben voor u de voornaamste redenen op een rijtje gezet en geven ook nog wat handige tips weg hoe u zelf uw airco gemakkelijk kunt reinigen.

1. Ziekten en allergieën.

Op het moment dat u uw airco niet goed onderhoud, vergroot u de kans op ziekten en allergieën. Wanneer de luchtvochtigheid door het gebruik van een airco lager is dan de ideale 45-60%, dan heeft dit mogelijk gevolgen voor uw weerstand en grijpen bacteriën en virussen sneller om zich heen.

Bij een airco is het van belang dat zo nu en dan de luchtfilters worden gereinigd. Er verzamelt zich veel stof in de omgeving van de airco. Teveel stof op het filter zorgt voor een verminderde werking en onnodige verspreiding van stofdeeltjes. Mensen met allergieën kunnen hierdoor snel last krijgen.

2. Stinkende lucht afkomstig uit de airco.

Wanneer u uw airco een tijdje niet gebruikt heeft, bijvoorbeeld in de wintermaanden en hem daarna weer aanzet dan kan hij nog wel eens gaan stinken. Dit komt doordat er stofdeeltjes en bacteriën in gaan zitten. Het is daarom verstandig om voordat u de airco na langere tijd weer aanzet om deze geheel te reinigen en eventueel het koelmiddel weer bij te vullen.

3. Energiezuiniger gebruik maken van de airco.

Het regelmatig reinigen van uw airco bevordert de werking van uw airco in positieve zin. Uw airco verbruikt minder energie en een reparatie zal hierdoor minder snel nodig zijn.

Erkend F-gassen installateur.

Groter onderhoud, zoals onder andere het bijvullen van het koudemiddel, kan alleen een erkend F-gassen installateur doen. Het apparaat verliest vaak na verloop van tijd een kleine hoeveelheid gasvormig koudemiddel. Wanneer er te weinig koudemiddel overblijft, beïnvloedt dat de werking van het systeem. Uw apparaat gaat dan minder goed functioneren. In dat geval moet u zeker een erkend installateur laten langskomen.

Meer weten over onderhoud voor uw airco of een

onderhoudsbeurt voor uw airco nodig?

Neem gerust contact met ons op.